Menu
Menu
PRZYSTAWKI
- Trio śledziowe
- Pasztet z wątróbki z sosem żurawinowym
- Bruschetta z oliwkami, mozzarellą i szynką parmeńską
- Tatar z polędwicy wołowe z piklami
- Krewetki w białym winie z czosnkiem, chilli, natką pietruszki i grzankami
ZUPY
- Rosół z kołdunami lub makaronem i kurczakiem
- Flaki po staropolsku
- Krem pomidorowo-marchwiowy z mozzarellą i oliwą bazyliową
- Barszcz czerwony z uszkami
- Krem cebulowy z grzankami czosnkowymi
DANIA GŁÓWNE
- Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
- Policzki wołowe na grillowanej kaszance w aksamitnym sosie porto
- Kotlet schabowy z kością
- Placek po węgiersku z gulaszem wołowym
- Żeberka BBQ na fasolce szparagowej z masłem
- Golonka zapiekana w piwie
- Pierś z kurczaka zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym
- Stek t-bone z masłem ziołowym
SAŁATKI
- Sałatka z krewetkami tygrysimi, mulami, papryczką chilli i kolendrą
- Sałatka Cezar
- Sałatka z pieczonym łososiem, pomidorkami, czerwoną cebulą, kompresowaną marchewką i koperkiem na sałacie rzymskiej z sosem miodowo-musztardowym
- Sałatka z marynowanym kurczakiem z francuskim sosem vinegrette
PASTY I PIEROGI
- Czarne tagiatelle z krewetkami tygrysimi, papryczką chilli i kolendrą
- Makaron penne all’Arrabbiata
- Spaghetti Bolognese z halloumi
- Tradycyjne domowe pierogi ruskie z okrasą
RYBY
- Filet w panierce z płatków kukurydzianych
- Filet z dorsza w tempurze z sosem tatarskim
- Łosoś zapiekany w pistacjach z sosem cytrynowym
BURGERY
- BURGER HUTNIK (podwójne mięso wołowe, bekon, jajo sadzone, pomidor, ogórek, cebula, sałata, sos musztardowy, frytki stekowe)
DANIA DLA DZIECI
- Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
- Chicken strip w panko z frytkami stekowymi
- Gofr z dwoma dodatkami do wyboru
DESERY
- Zapiekane owoce sezonowe pod kruszonką z lodem
- Straciatella z palonej białej czekolady
- Brownie z sosem malinowym i lodem
- Puchar lodowy