Menu
Menu

PRZYSTAWKI
- Trio śledziowe
- Tatar z polędwicy wołowej z piklami
- Wątróbka z jabłkiem i cebulką
- Małże świętego Jakuba z patelni
- Krewetki w białym winie z czosnkiem, chilli i natką pietruszki

ZUPY
- Rosół z kołdunami lub makaronem i kurczakiem
- Barszcz czerwony z uszkami
- Flaki po staropolsku
- Krem porowy z wędzonym karpiem
- Krem pomidorowo-marchwiowy z mozarellą i oliwą bazyliową

DANIA GŁÓWNE
- Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
- Filet w szynce serrano w sosie z zielonego pesto
- Golonka zapiekana w piwie
- Policzki wołowe na grillowanej kaszance w aksamitnym sosie porto
- Żeberka BBQ na fasolce szparagowej z masłem
- Kotlet schabowy z kością
- Placek po węgiersku z gulaszem z daniela
- Stek t-bone z masłem ziołowym

SAŁATKI
- Sałatka z grillowanego sera Halloumi, brzoskwiń i szpinaku
- Sałatka z pieczonym łososiem, grillowanym ananasem, chilli na sałacie rzymskiej
- Sałatka z marynowanym kurczakiem z francuskim sosem vinegrette

PASTY I PIEROGI
- Czarne tagiatelle z krewetkami tygrysimi, papryczką chilli i imbirem
- Spaghetti ala carbonara z pancettą i grana padano
- Domowe pierogi ruskie z okrasą
- Pierogi z kaszą gryczaną i danielem

RYBY
- Grillowany filet z karmazyna z sosem tatarskim
- Łosoś zapiekany w pistacjach z sosem cytrynowym
- Świeża ryba (o szczegóły zapytaj kelnera)

BURGERY
- BURGER HUTNIK (podwójne mięso wołowe, bekon, jajo sadzone, pomidor, ogórek, cebula, sałata, sos musztardowy, frytki stekowe)

DANIA DLA DZIECI
- Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
- Chicken strip w panko z frytkami stekowymi
- Naleśniki na słodko zasmażane na maśle z owocami

DESERY
- Creme brulee uwieńczony warstwą karmelizowanego cukru
- Puchar lodowy
- Nugat z orzechów laskowych z sosem z mlecznej czekolady
- Gorący duet ananas z maliną z kolorowym pieprzem i lodami waniliowymi
